V. Kratochvíla 274, 272 01, Kladno
+420 602 166 087 obchod(at)probal-kladno.cz

Balení potravin

Současné technologie nabízí mnoho variant pro balení potravinářského zboží. Zatavování do fólie patří mezi nejčastěji využívané postupy nejen pro svou ekonomickou nenáročnost. Přináší řadu dalších výhod.

Nejčastěji je využívaný teplem smrštitelná folie. Obalový materiál se snadno přepravuje, není náročný pro skladování. Je možné jej libovolně potisknout, nebo zvolit univerzální využití hladké čiré plochy s dodatečným polepem jakékoli etikety. Tato forma designového odlišení je velmi praktická pro balení často obměňovaného sortimentu nebo pro vytváření různě velkých balení.

Hlavními výhodami využití teplem smrštitelné fólie pro balení potravin jsou:

  • Ochrana před vlhkem, prachem, vzduchem
  • Zajištění hygieny při přepravě a manipulaci
  • Rozpoznatelnost baleného zboží
  • Snadné doplnění etiket s aktuálními údaji (datum výroby a spotřeby)
  • Nízká hmotnost obalu
  • Nízká cena balícího materiálu
  • Univerzální využití a rychlost balícího procesu

Teplem smrštitelné fólie jsou velmi odolné vůči vlhkosti i prachu. Téměř dokonale zabraňují přístupu vzduchu. Balený výrobek tedy přirozeně neokorává a uzavřeným prostředím je možné prodloužit jeho trvanlivost. Je dobře rozpoznatelný pro kupujícího. Budoucí zákazník má snadný a žádaný přehled o kvalitě a stavu balené potraviny. Samozřejmě vysoce zvyšuje i hygienickou úroveň. Potraviny není nutné ještě dodatečně zajišťovat při přepravě nebo manipulaci v obchodě dalšími ochrannými prostředky.

Fólie je velmi lehká, vzniklý obal tedy nepřidává na hmotnosti k výrobku. Pozdější přeprava tak započítává v podstatě pouhou váhu baleného zboží. Samotný proces balení do teplem smrštitelné fólie je navíc velmi jednoduchý a rychlý. Balicí linku je možné snadno uzpůsobit podle typu, velikosti či váhy baleného zboží.

Teplem smrštitelné fólie patří mezi nejlevnější obalové materiály s velkou škálou možností využití. Obalový materiál je samozřejmě možný kombinovat s dalšími podpůrnými prvky jako jsou tácky, misky, částečně otevřené krabičky. Výsledný obal působí důvěryhodně, dává prostor k působení výrobku přímo na koncového zákazníka.

Jediným balicím prostředkem tak máte možnost vyřešit několik zásadních podmínek pro bezpečné a zdravotně nezávadné zacházení s potravinou a s minimální námahou a úsporou finančních prostředků.